Web Analytics Made Easy - Statcounter

جاستین ترودو نخست وزیر کانادا، روز دوشنبه گفت، اگر به خاطر افزایش تنش های اخیر که بخشی از آن توسط آمریکا رقم خورده است، نبود، قربانیان هواپیمای ساقط شده در ایران اکنون زنده و نزد خانه و خانواده خود بودند.

تحریریه تابناک جهان؛ ترودو در مصاحبه ای با تلویزیون Global بیان کرده: فکر میکنم اگر این تنش‌ها نبود، اگر افزایش تنش اخیر رخ نداده بود، کاناداییهای [این پرواز] اکنون در خانه و کنار خانواده خود بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی مسئولیت بخشی از این تنش را گردن آمریکا انداخته و گفته: جامعه بین الملل باید در مورد یک غیر ایران غیر هسته ای و همچنین در مورد مدیریت این بحران در منطقه که به خاطر اقدامات آمریکا نیز هست، کاملا شفاف باشد.

کانادا اعلام کرده است که 57 نفر از مسافران این هوایپما شهروند این کشور بودند و بسیاری از آنها دارای تابعیت ایرانی نیز بوده اند. ترودو همچنین اظهار داشته كه وی میبایست و خواهان آن بوده که از سوی واشنگتن در مورد حمله پهپادی به سرداد سلیمانی آگاه شود.

چندی قبل، ترودو خواستار آن شد كه ایران در مورد سقوط این هواپیما با شفافیت کامل به کانادا توضیحاتی ارائه دهد. نخست وزیر کانادا گفت که در یک تماس تلفنی با حسن روحانی که در اولین ساعات روز شنبه صراحتا بیان کرد که این هواپیما به اشتباه توسط موشک های ایرانی ساقط شده است، خواهان این توضیحات شفاف شده.

روز شنبه در یک کنفرانس مطبوعاتی تلویزیونی ترودو بیان کرد که به روحانی گفته که پذیرش این اقدام "یک گام مهم" است اما "باید اقدامات بسیاری انجام شود". وی گفت: "باید یک تحقیق کامل و جامع انجام شود. ما به وضوح کاملی درباره چگونگی وقوع چنین فاجعه وحشتناک نیاز داریم. ایران باید مسئولیت کامل این مساله را به عهده بگیرد."

ترودو در این مصاحبه بیان کرده: "من قطعا به خاطر آنکه در سراسر این کشور خانواده هایی به خاطر از دست دادن عزیزانشان غمگین هستند، عصبانی و خشمگین هستم؛ که چرا خانواده های جامعه ایرانی-کانادایی آنقدر رنج می برند؛ که چرا همه این کانادایی ها به خاطر از دست دادن بیهوده و پوچ زندگی عزیزانشان شوکه شده و وحشت زده هستند. این یک فاجعه بزرگ برای کل کشور کانادا و نه فقط برای جامعه ایرانی است."

ترودو در پاسخ به این سؤال كه آیا اوتاوا از تهران جهت پرداخت غرامت به خانواده های قربانیان این حادثه در كانادا، درخواستی داشته است یا خیر؟ تاکید کرده است که این درخواست انجام شده است.

وی همچنین گفته که به روحانی اصرار داشته که کانادا حتما اجازه شرکت در تحقیقات در مورد سقوط این هواپیما را داشته باشد. ایران روز دوشنبه تأیید كرد كه سه عضو یك تیم كانادایی در راه تهران هستند و برای تحقیقات در این خصوص به بقایای هواپیما و جعبه های سیاه دسترسی خواهند داشت.

مهمترین نکته در میان سخنان جاستین ترودو، تلاش وی در اتخاذ موضعی منصفانه در جریان سقوط هواپیمای ایرانی است. صرف نظر از آنکه طی روزهای اخیر در میان محافل داخلی (اعم از رسانه ای و سیاسی) توضیحات فروان و بعضا کاملا در تضاد و تناقضی در مورد چرایی شلیک موشک به سمت هواپیمای اوکراینی ارائه شده است، نکته حائز اهمیت آن است که فضای بین المللی اکنون نیازمند «توضیحات شفاف» در این خصوص است.

بدون شک اقناع افکار داخلی در مورد چرایی این اتفاق، تفاوت اساسی و بنیادینی با خواست جامعه بین الملل دارد. خواستی که در بیان جاستین ترودو به عبارت «قبول کامل مسئولیت از سوی ایران» بیان شده است. این همان کاری است که سردار حاجی زاده در اولین ساعات انجام داد، اما متاسفانه طی دو روز گذشته این خط شفاف و مسئولیت پذیر کمرنگ شده است.

به نظر میرسد که اکنون بیش از هر زمانی فرصت برای نشان دادن وجهه ای مسئولیت پذیر از ایران نزد جامعه بین المللی فراهم شده است. رخ این دادن این خطا به هر سبب و به هر علتی، نباید مانع از آن شود که ایران با شفافیت کامل نزد افکار عمومی داخلی و خارج و نزد محافل رسمی بین المللی در خصوص این ماجرا توضیحات ارائه کند.

تحقیق و تفحص پیرامون چرایی رخ دادن این فاجعه و تفکر پیرامون همه فاکتورهای احتمالی دخیل در آن موضوعی است که بعد از این مسئولیت پذیری شفاف و صریح باید به آن پرداخت.

 

منبع: تابناک

کلیدواژه: پایگاه عین الاسد قاسم سلیمانی سقوط بوئینگ 737 هیثم بن طارق بهاره آروین سردار حاجی زاده صبا راد انتخابات مجلس یازدهم جاستین ترودو کانادا ایران هواپیمای اوکراینی آمریکا پایگاه عین الاسد قاسم سلیمانی سقوط بوئینگ 737 هیثم بن طارق بهاره آروین سردار حاجی زاده صبا راد انتخابات مجلس یازدهم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۰۶۵۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جت ۷۲ نفره پاسخگوی نیاز صنعت هوایی ایران نیست!​

تین نیوز

معاون علمی رئیس جمهور گفت: در یک کارگروه تخصصی با دستور رئیس جمهور و بعد از ۸ جلسه تخصصی درباره هواپیمای جت ۷۲ نفره به این نتیجه رسیدیم که این پروژه به دلایل متعدد پروژه ای نیست که جوابگوی صنعت هواپیمایی کشور باشد.

 

به گزارش تین نیوز به نقل از تسنیم، نشست خبری سالیانه دکتر روح الله دهقانی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهوری در محل معاونت علمی برگزار شد.

دهقانی در پاسخ به سوالی درباره آخرین وضعیت پروژه ساخت هواپیمای جت 72 نفره ایران گفت: در رابطه با پروژه هواپیمای 72 نفره باید بگویم که ایران یکسری هواپیماهای آی آر 140 یا همان ایران آنتونوف 140 در یک دوره ای با اوکراین تعریف کرد و این هواپیماها بعضاً در کشور ساخته شدند و 5 فروند نیز وجود داشت و روابط با اوکراین و  سوانحی که هواپیما داشت باعث توقف پروژه شد.

دهقانی گفت: یک بحثی مطرح شد که برپایه همان هواپیما یک ارتقایی در بال، بدنه و موتور انجام شود و یک بازطراحی انجام شود باتوجه به اینکه اجزای هواپیما را داریم یعنی 8 تا هواپیمای 140 را داریم یک هواپیمای جت 72 نفره طراحی و ساخته شود.

معاون علمی رئیس جمهور گفت: این پروژه تعریف شد و در دوره قبلی معاونت علمی به عنوان یک پروژه دانشگاهی که 5 تا شرکت دانش بنیان نوپا نیز به این پروژه کمک می کردند تعریف شد.

وی گفت: رشته بنده و تخصص بنده هوا و فضا است و ما از این پروژه بازدید کردیم که پروژه بسیار خوبی بوده و از نظر تحقیقاتی تیم بسیار خوبی دارد و کمک کرده است تا تعدادی از فارغ التحصیلان دانشگاهی کنار یکدیگر جمع شوند و کارهایی انجام دهند.

دهقانی تأکید کرد: پروژه از لحاظ حجم فنی و حجم کارهای انجام شده و از نظر زیرساخت های موجود در کشور اصلاً زیرساخت نداریم. فرض کنید که زیرساخت داشته باشد اگر یک هواپیمای ارتقایافته را به میدان بیاوریم آیا کسی سوار آن خواهد شد؟

معاون علمی رئیس جمهور خاطرنشان کرد: بررسی های ما نشان می دهد که مجموعه وزارت دفاع یک برنامه بسیار خوبی دارد تا این هواپیماها را با یک تغییر طراحی تحت هواپیمای ترابری سیمرغ استفاده کند و یک فروند از آن نیز پرواز کرد.

وی ادامه داد: امروز خود سیمرغ نیز برای تأمین قطعات اولیه و بدنه های اولیه مشکل دارد چه برسد که بدنه آن تأمین شده و به سراغ هواپیمای 72 نفره برود. 

وی تأکید کرد: لذا مطلقاً در یک کارگروه تخصصی که با دستور رئیس جمهور شکل گرفت و بعد از 8 جلسه تخصصی درباره بحث هواپیما به این نتیجه رسیدیم که پروژه هواپیمای 72 نفره به دلایل متعدد از جمله نبود هواپیماهای پایه که می خواهد ارتقا پیدا کند و دلایل دیگر، پروژه ای نیست که جوابگوی صنعت هواپیمایی کشور باشد.

دهقانی گفت: تصمیم کارگروه این بود که ما در هواپیماسازی شرکت های دانش بنیان ویژه ای داریم که این شرکت ها توانمندی های زیادی دارند. به جای اینکه مثل خودروسازی از قسمت های آسان تر مثل بال و بدنه شروع کنیم به سراغ قسمت های کم حجم تر و ارزشمندتر برویم که اصطلاحاً به آن LVHV می گویند. مثل های سیستم های ناوبری، سیستم های هدایت، ابزارهای موتور، تجهیزات موتور، ارابه فرود و ... از جمله این قسمت ها است.

معاون علمی رئیس جمهور گفت: ساخت هواپیماسازی کار ساختی نیست بحث گرفتن استانداردهای جهانی نیز بسیار مهم است و بایستی با کشورهایی که روابط خوب داریم کنسرسیوم تشکیل بدهیم و در دنیا نیز همه هواپیماسازهای اصلی کنسرسیوم تشکیل می دهند.

وی گفت: جمع بندی کارگروه این است که به عنوان عضوی از کنسرسیومی بزرگ که بخش بسیار خوبی از آن هواپیماسازی روسیه است بتوانیم در یک هواپیمای جدید روسیه و مشغول کار است در یک بخشی از آن مشارکت کنیم.

دهقانی تأکید کرد: هر زمانی توانستیم در زمینه های مختلف فنی، تهیه تجهیزات و زیرساخت ها به یک ایده ال مناسب برسیم یک کنسرسیوم تشکیل خواهیم داد.

معاون علمی رئیس جمهور گفت: تیم ساخت هواپیمای 72 نفره بسیار تیم خوب و ارزشمند بود و کارهای خوبی کرده بود. مجموعه صنایع هوایی پذیرفت که از این تیم در پروژه های هواپیمایی حمایت کند و مجموعه معاونت علمی نیز تاکنون کمک های بسیار زیادی را به این مجموعه کرده است.

وی تأکید کرد: از نظر ارزش دلاری به پول امروز نزدیک به 500 تا 1 میلیون دلار هزینه ای بوده که برای پروژه در سال های اخیر شده است.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • از اینجا رانده و از آنجا مانده
  • جت ۷۲ نفره پاسخگوی نیاز صنعت هوایی ایران نیست!​
  • جت ۷۲ نفره پاسخگوی نیاز صنعت هوایی ایران نیست!
  • واکنش ایران به تحریم‌های آمریکا، انگلیس و کانادا
  • نقص فنی هواپیمای مشهد به تهران و پرواز با ۵۰۰ دقیقه تاخیر
  • صنایع استان بوشهر به مسئولیت اجتماعی خود عمل کنند
  • عکس دیده نشده از سرکرده جیش الظلم درکنار سرکرده جیش الشیطان
  • تحریم مشترک انگلیس، آمریکا و کانادا علیه ایران
  • تحریم‌های مشترک انگلیس، آمریکا و کانادا علیه ایران
  • تحریم‌ مشترک انگلیس، آمریکا و کانادا علیه ایران